ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний
  • Главная
  • /
  • Блог
  • /
  • Білий кунжут і його застосування в промисловості

Білий кунжут і його застосування в промисловості

2019.05.08 Автор: Наталя
Рейтинг

У мережі гіпермаркетів та інших дрібних магазинах зараз не в дивину побачити кунжут. Будь-яке хлібо-булочні виріб або ресторанне блюдо воно прикрасить і помітно підвищить їх товарний вигляд, надаючи їм апетитність, красу і вишуканість.

За даними соціологічного опитування було встановлено, що мало хто знає, де ще застосовуються насіння і яку величезну роль вони відіграють у житті людини.

ІСТОРІЯ ПОХОДЖЕННЯ КУНЖУТУ

Батьківщиною сезаму або сім-сім (інші назви кунжуту) є Індія, де рослина вирощують не тільки в культурному вигляді, але і поширене в дикому світі. Вважається, що першими, хто використав невибагливий до умов навколишнього середовища кунжут, були азіати. Саме вони робили з нього масло, яке додавали в свою їжу. Це висококалорійний продукт. Розділяють кунжут на чорний і білий.

Чому так корисний білий кунжут

Склад насіння сезаму багатий на: вітаміни, мінерали, клітковину, білок, а також ненасиченими жирними кислотами. Лідером серед вітамінів в кунжуті займають вітаміни групи Е і В, які допомагають процесам метаболізму і відновлення клітин, в результаті чого сповільнюються процеси старіння.

Сезам багатий на кальцій і лецитин, сезамін і жирні кислоти. Все це допомагає позбутися від багатьох захворювань. Якщо щодня вживати насіння кунжуту, то можна назавжди забути про проблеми шлунково-кишкового тракту.

Не можна не відзначити, що вживання кунжуту призводить до очищення організму від холестерину, в результаті чого поліпшується травлення, звільняється кишечник, збільшується потенція, підвищується захисні властивості організму, а також вбиває глисти.

ДЕ ЗАСТОСОВУЄТЬСЯ БІЛИЙ КУНЖУТ.

ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ

Напевно, харчова промисловість - найпопулярніша сфера застосування кунжуту. Особливе застосування йому знайшли в Японії, неможливо уявити страви азіатської кухні без нього. Це незамінний елемент в ролах і сушах. Японці вважають, що потрібно правильно розділяти кунжут: рибу варто використовувати з чорним кунжутом, а морепродукти краще поєднуються зі світлим. 
Біле насіння кунжуту використовують для прикраси хлібо-булочних виробів, додають в багато рослинні салати, соуси, пасти для повсякденних страв. Сучасні шефповара люблять додати сім-сім в гарніри з рису, смаженої гарбузі і відвареної броколі. З сезаму продовжують робити масло.
Дуже популярним харчовим продуктом стала тахинная паста. Суть її дуже проста: кунжут разом з нутом змішується і розтирається до стану густої пасти. У пустелях Аравії - це основний продукт харчування, як у нас в Україні картопля і борщ. 
А ви пробували халву з кунжуту? Так, її теж роблять з сезаму. Якщо у слов'янських дітей найулюбленішою вкусняшки був хліб з маслом і цукром, то іракських - хліб з фінікових сиропом і кунжутом.

МЕДИЦИНА І ФАРМАЦЕВТИКА

У медпрактике сезам більше використовують у вигляді масла. Він став основою жиророзчинних препаратів для ін'єкцій, емульсій для різних кремів і пластирів, які швидко загоюють рани. 
Знаючи про те, що в кунжуті міститься багато сезамін, японські фармацевти виготовляють з нього антипохмільні кошти у вигляді таблеток. 
У народній медицині насіння сезаму використовуються для:

  • усунення проносу
  • гастритах і колітах
  • болю в області невролгіі
  • в боротьбі з надлишковою вагою
  • при запаленні ясен і шкіри
  • грибкових інфекціях на ногах

КОСМЕТОЛОГІЯ І ДІЄТОЛОГІЯ

У догляді за собою кунжут також багато кому допоможе. Так як це основний компонент будь-яких противікових кремів для шкіри. Багатий на цинк кунжут підвищує еластичність шкіри, бореться з висипом вугрів, володіє загоюючими властивостями. 
Також сезамін є частиною коштів для зняття макіяжу, масок для волосся і засобів для засмаги. 
Якщо у дитини попрілість - кунжут теж на допомогу! Тріщини на ногах - для теж не проблема! 
Схуднути? Не проблема! Додавайте кунжут як дієтичну добавку в їжу.

ІНШІ СФЕРИ ЗАСТОСУВАННЯ

Кунжут також використовується в парфумерній виробництві для створення мила і духів, в хіміндустрії - для інсектицидів і художніх фарб, в сільському господарстві - це корм для тварин і природне добриво.

СХОЖІ СТАТТІ
Компотна суміш для громадського харчування Компотні суміші використовуються для приготування простого і корисного компоту, який можна сказати є традиційним десертом для великої кількості людей. Також компотні суміші використовуються в їдальнях організацій громадського харчування і т.д.
Сушені яблука і їх користь Головною особливістю сушених яблук, які продає компанія Піані - це 100% якісну сировину, з однаковими розмірами частин, промитих і висушених на сонці в Узбекистані.
Застосування чорносливу в'яленого (Угорка) Узбецький в'ялений чорнослив - є екологічно чистим чорносливом, привезеним з Узбекистану, смачний, корисний, насичений мінералами і вітамінами, також має демократичну вартість в порівнянні з аргентинським чорносливом.
Різана сушена паприка з Узбекистану Паприка різана сушена є приправою, яка робиться з солодкого болгарського перцю. Болгарський перець - це однорічна рослина сімейства пасльонових, батьківщина якого Америка. Плоди перцю можуть бути декількох квітів.
Виробництво і застосування червоних родзинок В основному в країнах, в яких дозволяє клімат, виноградарі сушать виноград на відкритому повітрі і під сонцем протягом декількох тижнів. Обов'язковою умовою є наявність тепла, повітря і світла.
Узбецькі родзинки від компанії Піаніт Даний сорт родзинок поставляється компанією Піаніт з Середньої Азії і сушиться виключно без застосування сучасних методів, тільки виключно древніми методами, тому зберігає більше користі.