ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний
  • Главная
  • /
  • Блог
  • /
  • Компотна суміш для громадського харчування

Компотна суміш для громадського харчування

2019.05.09 Автор: Наталя
Рейтинг

Напевно більшість пам'ятає зі свого дитинства той самий аромат напою, який розлітався по всьому дитячому саду. Коли приходиш мама або тато приводить тебе в групу, але ти вже точно знаєш, що на сніданок буде компот. Незвичайний, смачний і такий, що запам'ятовується смак і аромат. Компот із сухофруктів - найпопулярніший напій у дитячих садах, школах і місцях громадського харчування.

ЧОМУ ВИКОРИСТОВУЮТЬ КОМПОТНИЙ СУМІШ В ЗАКЛАДАХ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ?

Чому найчастіше використовують саме компотний сухосмесь? Перш за все це доступний і недорогий продукт харчування. Компотна суміш робиться з висушених фруктів, більшість яких ростуть на території України, Росії та інших країнах помірної широти. До них відносяться яблуко, груша, абрикос, слива, алича, виноград.

Таку суміш можна приготувати й самому. Для цього достатньо назбирати потрібні фруктові компоненти, вимити, розрізати на часточки або шматочки і висушити на повітрі. Але варто звернути увагу, що фрукти не люблять сонця, а саме його ультрафіолетових променів, які потрапляючи на фрукт, вбивають частина корисних речовин, що знаходяться в ньому.

Другим головним плюсом після доступності суміші є його екологічність. Збираючи фрукти в екологічно чистих місцях і не використовуючи хімічні методи обробки, напій з компотний суміші без сумнівів можна давати і маленьким дітям. Тому краще купити сушку в магазині і зварити компот, ніж купувати готовий магазинний сік з консервантами, який не принесе користі ні вам, ні вашим дітям.

І третім, звичайно ж, основним плюсом, за який його вибирають, є звичайно ж корисність даного продукту.

КОРИСНІСТЬ КОМПОТНИЙ СУМІШІ

Всі знають, що вживаючи свіжі фрукти і овочі, можна збагатити організм різними цінними речовинами. Що ж собою являє сушка із сухофруктів? Багато марно вважають, що висушений фрукт - це виснажений фрукт, який втратив масу корисності. Насправді, це не так. У процесі сушіння фрукта йде тільки волога. Після втрати фруктом 80% води, він стає так званої «сушкою» - концентратом всіх тих же корисних речовин, які були у фрукті до його обробки на повітрі.

Завдяки тому, що йде зайва волога з фрукта, продукт стає дуже солодким і дуже калорійним. Не варто лякатися, що там знаходиться цукор. Це абсолютно не той цукор, який ми звикли вживати в чистому вигляді. Адже це все рослинний цукор під назвою глюкоза і фруктоза.

Компотна суміш корисна і тому, що в неї входить відразу кілька фруктових компонентів, який унікальний кожен по-своєму своїми корисними властивостями. Щоб організму це відмінна підтримка як підтримання здоров'я, так і використання в лікувально-профілактичних цілях.

ВИКОРИСТАННЯ КОМПОТНИЙ СУМІШІ

Як уже було згадано раніше, суміші із сухофруктів використовують в якості приготування компоту. У народі назву такого напою отримало як «узвар». Почали варити його на Україні, тому він став національним традиційною стравою. Головною відмінністю узвару від звичайного компоту з фруктів - це додавання меду замість цукру і варення напою для легкого кипіння.

Для того, щоб приготувати класичний узвар, необхідні такі компоненти: 

  • компотная суміш із сухофруктів, 
  • мед, 
  • вода. 

Для початку необхідно сухофруктам (700г) дати настоятися в холодній вода хвилин 10, для того щоб пішли всі непотрібні нечисті і гіркі частинки. Цю воду необхідно злити і залити новою водою 5л. Далі варимо хвилин 15 на повільному вогні, накрити кришкою і дати настоятися години 2-3. Потім води проціджують і додають мед. П'ють напій охолодженим до кімнатної температури. Смачного!

СХОЖІ СТАТТІ
Застосування кондитерського блакитного маку Блакитний кондитерський мак компанії Піаніт, проведений в Чехії, вважається одним з найбільш смачних сортів, так як у нього ніжний горіховий аромат. Наш блакитний мак входить в топові позиції за своїми характеристиками, таким як жирність, смак і якість.
Полотно неткане Неткане полотно - довговічна і якісна тканина, має багаті експлуатаційні властивості з низькою собівартістю. Популярним різновидом вважається полотно холстопрошивна (ХПП), що складається з масиву плівок, ниток, волокон.
Курага індустріальна та її застосування Курага індустріальна, а саме вищий сорт, використовується в сумішах з горіхами і сухофруктами як начинка для млинців або пирогів, а також як десерт, ще курага добре поєднується з кисломолочної продукцією, наприклад з сиром.
Застосування чорносливу в'яленого (Угорка) Узбецький в'ялений чорнослив - є екологічно чистим чорносливом, привезеним з Узбекистану, смачний, корисний, насичений мінералами і вітамінами, також має демократичну вартість в порівнянні з аргентинським чорносливом.
Сушені яблука і їх користь Головною особливістю сушених яблук, які продає компанія Піані - це 100% якісну сировину, з однаковими розмірами частин, промитих і висушених на сонці в Узбекистані.
Користь сирого неочищеного арахісу Арахіс є натуральним продуктом, який завдяки своїй корисності вважається одним з найбільш популярних горіхів. Наявність поліфенолу в арахісі дозволяє йому діяти як антиоксидант.