ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний

Користь сирого неочищеного арахісу

0000.00.00 Автор: Наталя

Арахіс, ще один подарунок Колумба. Смачний калорійний земної горіх індіанці Південної Америки використовували лише як культового рослини. Його висаджували на могилах предків, як частування для мешканців потойбічного світу. 
Рослина відноситься до бобових. Квіти запилюються на повітрі, а потім гілочка з цветолістіком нахиляється до землі. Плоди арахісу розвиваються в грунті. Зовні нагадують коробочки гороху, квасолі. Не вимагають спеціального догляду, добре ростуть в теплих країнах з середньою вологістю. Основні постачальники горішка на світовий ринок стали Китай і Індія. 

ВІТАМІНИ, КАЛОРІЙНІСТЬ, СКЛАД

100 гр. продукту містить 550 - 600 ккал. 
Глікемічний індекс 15 од. 
Процентне співвідношення: білок - 35%; вуглеводи - 10%; жир - 50%; вода до 10%. 
Ядерця без холестерину. 
Земляний горіх є постачальником жирних кислот Омега-3 і Омега-6. 
У складі 12 незамінних і 8 замінних амінокислот підвищують засвоєння кальцію організмом. 
Горішки містить вітаміни групи A, В, D, Е, РР, нікотинову і фолієву кислоти. 
Мікроелементи: калій (К), магній (Мg), залізо (Fе), кальцій (Са), селен (Se), мідь (Сu), марганець (Мn). 
У складі присутні поліфеноли мають властивості антиоксидантів.

ПРОДУКТИ З АРАХІСУ

Арахіс особливо широко застосовується в кондитерських виробах. 
Один з найпопулярніших дитячих продуктів - арахісове масло. До його складу включають розтерті зерна, цукровий сироп, патоку. Дуже ситний і калорійний склад. 
Горішки виварюють в цукровому сиропі, отримуючи цукерки. З потовчених ядерець, прокип'ячених з медом, готують гозінахі. Знамениті цукерки снікерс з арахісом. 
На фермах відходи виробництва арахісового масла використовуються як добавка в корми.

ОСОБЛИВОСТІ ВЖИВАННЯ

Рекомендована кількість в день до 50 гр. Висококалорійний продукт, з високим вмістом білка, незамінних і замінних кислот рекомендується в спортивному харчуванні, у людей з недоліком ваги, які страждають від булімії, в вегетаріанському способі харчування. А ось в дієтах схуднення до поїдання арахісу слід ставитися дуже обережно. 
До складу входить багато речовин, які можуть викликати алергічні реакції. Це відтік Квінке, кропив'янка. Перший досвід вживання дітьми горішків слід проводити дуже уважно. 
Переїдання великого обсягу арахісу може викликати запалення в жовчному міхурі, розлади шлунка, блювоту. Все добре в міру!

СХОЖІ СТАТТІ
Виробництво і застосування червоних родзинок В основному в країнах, в яких дозволяє клімат, виноградарі сушать виноград на відкритому повітрі і під сонцем протягом декількох тижнів. Обов'язковою умовою є наявність тепла, повітря і світла.
Полотно неткане Неткане полотно - довговічна і якісна тканина, має багаті експлуатаційні властивості з низькою собівартістю. Популярним різновидом вважається полотно холстопрошивна (ХПП), що складається з масиву плівок, ниток, волокон.
Сушені яблука і їх користь Головною особливістю сушених яблук, які продає компанія Піані - це 100% якісну сировину, з однаковими розмірами частин, промитих і висушених на сонці в Узбекистані.
Віник Сорго "Молдавський" Даний продукт зроблений з однорічного рослини сімейства злакових. Віник зроблений з сорго використовується в господарстві і побуті для підмітання підлоги. У промисловості використовується в прибиранні не тільки територій, а й приміщень.
Компотна суміш для громадського харчування Компотні суміші використовуються для приготування простого і корисного компоту, який можна сказати є традиційним десертом для великої кількості людей. Також компотні суміші використовуються в їдальнях організацій громадського харчування і т.д.
Застосування чорносливу в'яленого (Угорка) Узбецький в'ялений чорнослив - є екологічно чистим чорносливом, привезеним з Узбекистану, смачний, корисний, насичений мінералами і вітамінами, також має демократичну вартість в порівнянні з аргентинським чорносливом.