ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний

Паприка сушена різана, її застосування

2019.05.17 Автор: Наталя
Рейтинг

Сушена різана паприка є приправою, приготовленої з болгарського солодкого перцю. Цей овоч є однорічна рослина, що входить в сімейство пасльонових. Його плоди не завжди носять червоний відтінок. Буває жовтий, зелений і помаранчевий перець. 
Америка - батьківщина цієї рослини. Варто відзначити, що воно вирощується в субтропічних і тропічних широтах кожного континенту. 
Червону паприку відрізняє корисність. Адже вона багата білками, вуглеводами і жирами. Більш того, завдяки наявності вітамінів, макроелементів, мікроелементів і амінокислот дана приправа стає незамінною.
Сушену різану паприку використовують в таких сферах, як кулінарія, медицина і косметологія. При приготуванні страв вона застосовується вкрай широко. Адже її виділяє універсальність. Паприка виявляється підходящої для супів, борщів, бульйонів, підлив і зажарок. 
Шматочки приправи відмінно урізноманітнюють салати, соуси, закуски, а також м'ясні та рибні страви. Вона широко використовується в різних галузях харчової промисловості. Наприклад, такі спеції додаються при виготовленні ковбас, овочевих консервів, паштетів і заправок.

СУШЕНА РІЗАНА ПАПРИКА: КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

Солодкий перець містить вітамін P. Він сприятливо впливають на стан судин. Йому властиво зміцнювати стінки і робити їх більш еластичними. 
Приправа рекомендована людям, що страждають підвищеним тиском. В її склад присутні такі елементи, як магній і калій. Вони становлять велику важливість для діяльності серця. 
Спеція благотворно впливає на роботу всього організму і сприяє зміцненню імунітету. Більш того, вона впливає на стан нервової системи. У зв'язку з цим паприку радять при підвищеній збудливості. Вона ефективна при нервових захворюваннях. 
Вагітним жінкам слід вживати цю приправу. Адже вона містить вітаміни і мінерали, які сприяють правильному формуванню дитини.
При наявності кардіологічних хвороб вживання паприки обов'язково. Також вона корисна, якщо діагностовано захворювання очей. 
У болгарському перці безліч антиоксидантів. Його протизапальні властивості виявляються корисними при онкології. 
Сушена різана паприка допомагає скинути зайву вагу. Вона прискорює обмін речовин і очищає організм від токсинів.

СУШЕНА РІЗАНА ПАПРИКА: ПРОТИПОКАЗАННЯ

Гіпертонікам не варто вживати приправу. Також від неї необхідно утриматися людям з виразкою, захворюваннями печінки і нирок.

ЗБЕРІГАННЯ

Будинки зберігати спеції слід в щільно закритих ємностях, з яких не надходить повітря. Важливо, щоб вибране місце було темним і прохолодним.

СХОЖІ СТАТТІ
Компотна суміш для громадського харчування Компотні суміші використовуються для приготування простого і корисного компоту, який можна сказати є традиційним десертом для великої кількості людей. Також компотні суміші використовуються в їдальнях організацій громадського харчування і т.д.
Застосування кондитерського блакитного маку Блакитний кондитерський мак компанії Піаніт, проведений в Чехії, вважається одним з найбільш смачних сортів, так як у нього ніжний горіховий аромат. Наш блакитний мак входить в топові позиції за своїми характеристиками, таким як жирність, смак і якість.
Віник Сорго "Молдавський" Даний продукт зроблений з однорічного рослини сімейства злакових. Віник зроблений з сорго використовується в господарстві і побуті для підмітання підлоги. У промисловості використовується в прибиранні не тільки територій, а й приміщень.
Застосування чорносливу в'яленого (Угорка) Узбецький в'ялений чорнослив - є екологічно чистим чорносливом, привезеним з Узбекистану, смачний, корисний, насичений мінералами і вітамінами, також має демократичну вартість в порівнянні з аргентинським чорносливом.
Курага індустріальна та її застосування Курага індустріальна, а саме вищий сорт, використовується в сумішах з горіхами і сухофруктами як начинка для млинців або пирогів, а також як десерт, ще курага добре поєднується з кисломолочної продукцією, наприклад з сиром.
Виробництво і застосування червоних родзинок В основному в країнах, в яких дозволяє клімат, виноградарі сушать виноград на відкритому повітрі і під сонцем протягом декількох тижнів. Обов'язковою умовою є наявність тепла, повітря і світла.