
Різана сушена паприка з Узбекистану
Паприка - це той же червоний м'ясистий солодкий перець тільки в сушеному вигляді. Сушену паприку можна побачити у вигляді порізаних шматочках або дрібної порошкоподібної приправі.
Колір паприки варіюється від яскраво-помаранчевого до темно-червоного. За смаком зазвичай вона солодка, але якщо перець з гірчинкою, то і паприка буде гострою.
Вважається, що батьківщиною цієї рослини стала Америка. Зараз червоний перець вирощують по всьому світові. Паприка, яку ми рекомендуємо на нашому сайті, вирощується в Узбекистані.
Пряна спеція отримала широке поширення в таких областях як харчова промисловість, косметологія, медицина. Багато рецептів має в своєму складі паприку. У страв, в які була додана паприка, значно покращився смак. Паприку додають в суп і салати, зажарку і соусів, до м'ясних і курячим гарнірів, рибі і морських продуктів, і навіть до сиру.
КОРИСТНІСТЬ ПАПРИКИ
Для того, щоб підтримувати організм в хорошому стані, необхідно додавати до свого раціону паприку, тому вона містить в своєму складі антиоксиданти, різні вітаміни і мінерали. Рекомендується вона тим, хто страждає на артрит і аутоімунні захворювання, тому що має антибактеріальну та протизапальну дію. Потрібно враховувати, якщо ви вживаєте приправу із солодкого перцю, то тиск може бути знижений.
Ще у фільмі «Спеції» принцеса спецій Тіло звертала увагу на те, що якщо виснажені і потребуєте додаткової енергії, то така спеція вам вкрай потрібна. Це не тільки потужний антидепресант, але допомога в знятті втоми, млявості і депресії.
Вживайте паприку і поліпшите свій колір обличчя, стан волосся і нігтів, будете міцно спати. Також вона дуже корисна для очей.
ЗАСТОСУВАННЯ ПАПРИКИ У КУЛІНАРІЇ
У кожного народу своя бажана пряність. Паприка стала улюбленицею на кухні у угорців і болгарів, також про неї не забувають на німецькій, іспанській, мексиканської і азіатської кухні.
Найпопулярнішим традиційною стравою угорської кухні став «папрікаш». Сама назва говорить про те, що в своєму складі основним інгредієнтом є солодкий перець. Це м'ясо зі сметанно-папріковим соусом. До числа інших не менш відомих страв відноситься болгарський «бограч». Гармонійно поєднується паприка з багатьма видами супів. Щоб надати овочевому гарніру пікантність, її теж варто покласти. Вельми непоганий смак виходить, якщо додати її до раків і деяких сортів сирів. Якщо набридла звичайна яєчня, спробуйте урізноманітнити свій раціон сухим перцем.
У гіпермаркетах в складі більшості соусів можна знайти паприку. Це багатьом відомі чилі і кетчуп.
ЗАСТОСУВАННЯ ПАПРИКИ В МЕДИЦИНІ
Володіючи розігріваючими властивостями, паприка здатна усунути і послабити біль в суглобах, допоможе розігнати кров, і в загальному зробить мозок людини більш енергійним і діяльним.
При відсутності апетиту її рекомендую вживати не тільки за красивість, що надає в страві, але загальне поліпшення шкт. Знаючи про те, що в ній міститься алкалоїд і касаіцін, можна її використовувати як знеболюючий і антиоксидант.