
Сушені яблука і їх користь
Одного разу Ньютону, який сидів під яблунею, впав на голову його фрукт. В результаті чого англійський фізик відкрив відомий багатьом закон всесвітнього тяжіння. І навіть зараз, як кілька сотень років тому, яблучне властивість залишилося таким же привабливим. Йдеться про смак згаданого фрукта, адже багато людей, кому знаком цей фрукт, вважають його найсмачнішим, соковитим і поживним продуктом.
СВІЖЕ ЯБЛУКО АБО СУШЕНЕ?
Кажуть, що якщо взяти за правило з'їдати хоча б по одному яблуку в день, то можна уникнути ряд захворювань. Користь яблук велика. Одним з варіантів використання яблук є їх вживання в сушеному вигляді, особливо актуальним є це для зимового періоду, коли організм виснажений і потребує поповнення запасу корисних речовин.
Помилково вважають, що при сушінні фруктів втрачається їх користь. Це не правда. При правильному процесі сушіння свіжі плоди не поступаються в корисності висушеним. Втрачається тільки 80% води, а корисні речовини як би концентруються в самій сушінні.
СУШІННЯ ЯБЛУК
Коли краще робити заготовку сушених яблук? Звичайно ж в період дозрівання самих яблук, а саме влітку і восени. Для цього необхідно ретельно вимити яблука, нарізати тонкими скибочками і розкласти на якомусь таці для висушування на повітрі. Це старий дідівський спосіб, який працює на всі 100%. Якщо ви надумали використовувати саме цей метод, то запам'ятайте: чи не висушуйте яблука на сонці, ультрафіолет про кривду ваші фрукти та забере більшу частину корисних речовин. Найкраще накрити їх марлею, що «дрібні капосники» у вигляді мошок і мух не відкладати свої личинці на продукті.
Звичайно ж, в 21 столітті існує і ряд пристосувань, наприклад, спецмашини - так звані сушарки для фруктів, які прискорять і спростять процес сушіння яблук, але таку техніку доведеться пристойно витратитися. У масовому виробництві сушених яблук часто використовують хімічні речовини, щоб зберегти первозданний вигляд яблука, який буде мати більш товарний вигляд.
СКЛАД І КОРИСТЬ СУШЕНИХ ЯБЛУК
Якщо розглядати склад сушених яблук, то він близький до складу свіжого плоду. Там містяться такі компоненти як сахароза, глюкоза, фруктоза, ефірні масла, дубильні і пектинові речовини, каротин і групи вітамінів, такі важливі елементи як фосфор, залізо, оргкіслоти і з'єднання, мінеральні солі.
Вважається, що поїдання яблук - це найкраща профілактика появи такого небезпечного захворювання як рак. Якщо їсти сушені яблука, то можна забути про артеросклероз, подагрі і ревматизмі, а також попрощатися з проблемою випадіння волосся. Звичайно, ж миттєвого ефекту ви не отримаєте, але якщо довго і регулярно їсти сухофрукт, то побачите як стануть міцнішими нігті, покращитися зір і стан шкіри.
Не можна відзначити на той факт, що сушка з яблук благотворно впливає на очищення організму від шлаків і шкідливих токсинів.
Людям, які мають в аналізі крові знижений гемоглобін, настійно рекомендують використовувати яблука як основне ліки для поповнення організму залізом.
ВИКОРИСТАННЯ СУШЕНИХ ЯБЛУК
Найчастіше сушку яблук використовують для приготування напою під назвою узвар - компот з сухих фруктів. Також в кулінарних цілях її використовуються як начинку для пирогів і пиріжків.
Яблуко - відмінний засіб для схуднення і відмінна альтернатива солодкого. Також не можна не відзначити, наскільки зручно прихопити з собою невелику сушку з собою для невеликого перекусу.