ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний

Сушені яблука і їх користь

2019.05.01 Автор: Наталя
Рейтинг

Одного разу Ньютону, який сидів під яблунею, впав на голову його фрукт. В результаті чого англійський фізик відкрив відомий багатьом закон всесвітнього тяжіння. І навіть зараз, як кілька сотень років тому, яблучне властивість залишилося таким же привабливим. Йдеться про смак згаданого фрукта, адже багато людей, кому знаком цей фрукт, вважають його найсмачнішим, соковитим і поживним продуктом.

СВІЖЕ ЯБЛУКО АБО СУШЕНЕ?

Кажуть, що якщо взяти за правило з'їдати хоча б по одному яблуку в день, то можна уникнути ряд захворювань. Користь яблук велика. Одним з варіантів використання яблук є їх вживання в сушеному вигляді, особливо актуальним є це для зимового періоду, коли організм виснажений і потребує поповнення запасу корисних речовин.

Помилково вважають, що при сушінні фруктів втрачається їх користь. Це не правда. При правильному процесі сушіння свіжі плоди не поступаються в корисності висушеним. Втрачається тільки 80% води, а корисні речовини як би концентруються в самій сушінні.

СУШІННЯ ЯБЛУК

Коли краще робити заготовку сушених яблук? Звичайно ж в період дозрівання самих яблук, а саме влітку і восени. Для цього необхідно ретельно вимити яблука, нарізати тонкими скибочками і розкласти на якомусь таці для висушування на повітрі. Це старий дідівський спосіб, який працює на всі 100%. Якщо ви надумали використовувати саме цей метод, то запам'ятайте: чи не висушуйте яблука на сонці, ультрафіолет про кривду ваші фрукти та забере більшу частину корисних речовин. Найкраще накрити їх марлею, що «дрібні капосники» у вигляді мошок і мух не відкладати свої личинці на продукті.

Звичайно ж, в 21 столітті існує і ряд пристосувань, наприклад, спецмашини - так звані сушарки для фруктів, які прискорять і спростять процес сушіння яблук, але таку техніку доведеться пристойно витратитися. У масовому виробництві сушених яблук часто використовують хімічні речовини, щоб зберегти первозданний вигляд яблука, який буде мати більш товарний вигляд.

СКЛАД І КОРИСТЬ СУШЕНИХ ЯБЛУК

Якщо розглядати склад сушених яблук, то він близький до складу свіжого плоду. Там містяться такі компоненти як сахароза, глюкоза, фруктоза, ефірні масла, дубильні і пектинові речовини, каротин і групи вітамінів, такі важливі елементи як фосфор, залізо, оргкіслоти і з'єднання, мінеральні солі. 
Вважається, що поїдання яблук - це найкраща профілактика появи такого небезпечного захворювання як рак. Якщо їсти сушені яблука, то можна забути про артеросклероз, подагрі і ревматизмі, а також попрощатися з проблемою випадіння волосся. Звичайно, ж миттєвого ефекту ви не отримаєте, але якщо довго і регулярно їсти сухофрукт, то побачите як стануть міцнішими нігті, покращитися зір і стан шкіри.

Не можна відзначити на той факт, що сушка з яблук благотворно впливає на очищення організму від шлаків і шкідливих токсинів.

Людям, які мають в аналізі крові знижений гемоглобін, настійно рекомендують використовувати яблука як основне ліки для поповнення організму залізом.

ВИКОРИСТАННЯ СУШЕНИХ ЯБЛУК

Найчастіше сушку яблук використовують для приготування напою під назвою узвар - компот з сухих фруктів. Також в кулінарних цілях її використовуються як начинку для пирогів і пиріжків. 
Яблуко - відмінний засіб для схуднення і відмінна альтернатива солодкого. Також не можна не відзначити, наскільки зручно прихопити з собою невелику сушку з собою для невеликого перекусу.

СХОЖІ СТАТТІ
Компотна суміш для громадського харчування Компотні суміші використовуються для приготування простого і корисного компоту, який можна сказати є традиційним десертом для великої кількості людей. Також компотні суміші використовуються в їдальнях організацій громадського харчування і т.д.
Застосування кондитерського блакитного маку Блакитний кондитерський мак компанії Піаніт, проведений в Чехії, вважається одним з найбільш смачних сортів, так як у нього ніжний горіховий аромат. Наш блакитний мак входить в топові позиції за своїми характеристиками, таким як жирність, смак і якість.
Користь сирого неочищеного арахісу Арахіс є натуральним продуктом, який завдяки своїй корисності вважається одним з найбільш популярних горіхів. Наявність поліфенолу в арахісі дозволяє йому діяти як антиоксидант.
Віник Сорго "Молдавський" Даний продукт зроблений з однорічного рослини сімейства злакових. Віник зроблений з сорго використовується в господарстві і побуті для підмітання підлоги. У промисловості використовується в прибиранні не тільки територій, а й приміщень.
Паприка сушена різана, її застосування Паприка сушена різана вже давним давно перетворилася в популярну приправу для багатьох страв, завдяки чому супи, соуси і бульйони набувають красиві кольору, а страви мають більш виражений смак.
Курага індустріальна та її застосування Курага індустріальна, а саме вищий сорт, використовується в сумішах з горіхами і сухофруктами як начинка для млинців або пирогів, а також як десерт, ще курага добре поєднується з кисломолочної продукцією, наприклад з сиром.