ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний

Віник Сорго "Молдавський"

2019.05.11 Автор: Наталья
Рейтинг

Найпростіший віник - незамінний помічник для прибирання житлових приміщень та приміщень на виробництві. Він використовується з давних давен і за цей час мало змінився. Дешевий, зручний, зроблений з натуральних матеріалів віник є зараз майже в кожній оселі. Навіть зараз в сучасному світі, коли широкого поширення набули технічні прилади для прибирання такі як пилососи, електровіники і інше побутове обладнання, недорогий і компактний віник не збирається йти на другий план.

Історія створення віника сорго

З давніх часів віники ніхто не купував - кожен самостійно робив його. В'яжуть його з прутів або гілок, закріплюючи на короткому черешку.

По закінченню якогось часу стали помічати, що кращий матеріал для створення віника стало рослина під назвою «сорго». Пізніше був виведений навіть особливий сорт - віничне сорго, а віник з нього став традиційним господарським інвентарем натурального походження.

Спочатку рослина сорго просушується, потім проходить процедуру очищення, і після цього вже збирається в віник. Для створення віників використовується ручна праця. Готовий венічний пучок прошивається або ниткою, або протикають прутами верби.

Використання віника сорго

Віник застосовується для збирання пилу і невеликого сміття. Зазвичай це є підготовчим кроком перед вологим прибиранням приміщень, яка в кінцевому підсумку повинна очистити будинок від бруду і всюдисущого пилу.

Не дивлячись на господарське застосування віника, його також використовують в культурному призначення. У слов'янського народу побутує думка, що в вінику може ховатися ніхто інший як захисник будинку - домовик. Віник як і мітла зв'язуються з нечистою силою.

З іншого боку, він був оберегом і предметом для ворожінь. У деяких ритуальних текстах було згадано голик, так званий старий віник, який не викидали аж до Масляни, і тільки в свято спалювали.

Як зберегти віник?

Так як даний господарський інвентар піддається постійним механічним впливам, віник зношується, не дивлячись на свою простоту.

Існує багато варіантів для збереження віника.

Для того, щоб віник прослужив як багато довше, його слід попередньо перед кожною прибиранням замочити в гарячій воді у відрі з додаванням однієї столової ложки звичайної кухонної солі. Залишіть віник в такій воді до повного охолодження води. Потім його виймають і просушують, прижміть чимось важким. Після нехитрих маніпуляцій такий віник стане дуже гнучким, а його прути стануть надзвичайно еластичними.

Така процедура вважається своєрідним омолодженням інвентарю, після якої експлуатаційний термін приладу стане значно вище, а прибирання стане набагато чистіше і ефективніше.

Якщо ви придбаєте класний якісний віник, то він може використовуватися не тільки для підмітання підлоги, але і для стін, особливо таких, які були в боргом нежитловому стані і в яких накопичилась велика кількість пилу та павутиння.

Коли проводяться ремонти і всяке будівництво, віник також потрібен, його застосовують, щоб прибрати будсміття, цементну і іншу порошковий пил, дрібні відходи від облицювальних матеріалів та інше.

СХОЖІ СТАТТІ
Застосування кондитерського блакитного маку Блакитний кондитерський мак компанії Піаніт, проведений в Чехії, вважається одним з найбільш смачних сортів, так як у нього ніжний горіховий аромат. Наш блакитний мак входить в топові позиції за своїми характеристиками, таким як жирність, смак і якість.
Білий кунжут і його застосування в промисловості Білий кунжут - однорічна трав'яниста рослина, яке відоме людям ще з давніх часів, білий кунжут від компанії Піані, містить в собі полезнейшие добавки. Вживається білий кунжут не тільки у вигляді насіння, а й у вигляді масла.
Компотна суміш для громадського харчування Компотні суміші використовуються для приготування простого і корисного компоту, який можна сказати є традиційним десертом для великої кількості людей. Також компотні суміші використовуються в їдальнях організацій громадського харчування і т.д.
Паприка сушена різана, її застосування Паприка сушена різана вже давним давно перетворилася в популярну приправу для багатьох страв, завдяки чому супи, соуси і бульйони набувають красиві кольору, а страви мають більш виражений смак.
Виробництво і застосування червоних родзинок В основному в країнах, в яких дозволяє клімат, виноградарі сушать виноград на відкритому повітрі і під сонцем протягом декількох тижнів. Обов'язковою умовою є наявність тепла, повітря і світла.
Узбецькі родзинки від компанії Піаніт Даний сорт родзинок поставляється компанією Піаніт з Середньої Азії і сушиться виключно без застосування сучасних методів, тільки виключно древніми методами, тому зберігає більше користі.