ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: ВИХІДНИЙ
ГРАФІК РОБОТИ:
ПН-ПТ: 09:00-17:30 СБ, НД: вихідний

Застосування чорносливу в'яленого (Угорка)

2019.05.17 Автор: Наталя

В'ялений чорнослив - цінний продукт в засіках  
Сухофрукти - натуральний джерело вітамінів і мікроелементів. В'ялений чорнослив не є винятком з правила. Самий смачний і корисний виходить із сорту «Угорка». Сушені сливи чудово підійдуть для перекусу. Їх також можна використовувати в кулінарії. А народні цілителі застосовують для профілактики і лікування різних хвороб.

ВСЯ СПРАВА В СКЛАДІ

Виробляти чорнослив стали десь в VI столітті до н.е. До Росії виробництво прийшло набагато пізніше, лише в XVII столітті: саме тоді з Азії були привезені саджанці сливи. Сорт слив, який використовується для виготовлення сухофруктів, отримав назву за назвою країни: в Угорщині це було найпоширеніше плодове дерево. 
Користь в'яленого чорносливу полягає в складі. Відомо, що при сушінні плоди не втрачають своїх властивостей, а що містяться в них мікроелементи і вітаміни благотворно впливають на організм, забезпечують підтримку важливих процесів життєдіяльності.

В'ялений чорнослив корисний:

  • при анемії, авітамінозі;
  • захворюваннях ЖКТ (5-9 штук в день дозволить позбавити від запору);
  • як антибактеріальний засіб;
  • для набору ваги, так як підвищує апетит, збільшує обсяг виробленого шлункового соку;
  • як сечогінний, щоб нирки легше справлялися з виведенням токсинів і 
  • після операцій на галузях і просто при тривалій роботі за комп'ютером;
  • для серцево-судинної системи, зміцнюючи стінки судин і нормалізує частоту серцебиття.

Широкий перелік корисних якостей обумовлений складом. Сушений чорнослив багатий на органічні кислоти (фолієва, лимонна, нікотинова, щавлева), вітаміни (тіамін, рибофлавін, піридоксин та ін.), Макроелементами (калій, магній, фосфор, фтор, натрій, кальцій). 

ПРО ЗБЕРІГАННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ

Щоб сухофрукт довше не втрачав своїх властивостей, існує два варіанти його зберігання в домашніх умовах:

  • зіп-пакети. 
  • контейнери. 

Головна умова для збереження - прохолодне місце. Якщо використовується зіп-пакет, підійде холодильник (наприклад, на дверцятах). Саму упаковку до кінця не застібають, щоб зберегти вентиляцію. 
Контейнер може бути зі скла, дерева або пластику. Для зберігання вибирають місце, де сухо (шафка в коморі) і, знову ж таки, прохолодно. 
Корисні властивості обумовлюють широке використання чорносливу. У гастрономії сухофрукти додають в гарячі страви, салати, варять компоти, киселі і роблять коктейлі. Знайшли плоди застосування в косметології: маска для обличчя виступає в якості щадного пілінгу. 
В'ялений чорнослив безперечно варто того, щоб тримати його вдома. 

СХОЖІ СТАТТІ
Узбецькі родзинки від компанії Піаніт Даний сорт родзинок поставляється компанією Піаніт з Середньої Азії і сушиться виключно без застосування сучасних методів, тільки виключно древніми методами, тому зберігає більше користі.
Компотна суміш для громадського харчування Компотні суміші використовуються для приготування простого і корисного компоту, який можна сказати є традиційним десертом для великої кількості людей. Також компотні суміші використовуються в їдальнях організацій громадського харчування і т.д.
Сушені яблука і їх користь Головною особливістю сушених яблук, які продає компанія Піані - це 100% якісну сировину, з однаковими розмірами частин, промитих і висушених на сонці в Узбекистані.
Віник Сорго "Молдавський" Даний продукт зроблений з однорічного рослини сімейства злакових. Віник зроблений з сорго використовується в господарстві і побуті для підмітання підлоги. У промисловості використовується в прибиранні не тільки територій, а й приміщень.
Полотно неткане Неткане полотно - довговічна і якісна тканина, має багаті експлуатаційні властивості з низькою собівартістю. Популярним різновидом вважається полотно холстопрошивна (ХПП), що складається з масиву плівок, ниток, волокон.
Виробництво і застосування червоних родзинок В основному в країнах, в яких дозволяє клімат, виноградарі сушать виноград на відкритому повітрі і під сонцем протягом декількох тижнів. Обов'язковою умовою є наявність тепла, повітря і світла.