
Застосування кондитерського блакитного маку
Наш кондитерський блакитний мак проводиться в Чехії, даний сорт є одним з найсмачніших, тому що має ніжно-горіховий ароматний смак.
Мак компанії Піаніт займає перші місця по своєму смаку, маслянистості і якості.
Мак є старовинним рослиною, його насіння багато століть використовувалися людьми для вживання як в харчові продукти, так і як лікарський засіб.
Вживалися в їжу тільки насіння маку, ними посипали різного роду борошняні вироби, такі як: бублики, калачі, булочки або сушіння. Також мак використовується в процесі приготування кондитерських виробів.
Масло блакитного кондитерського маку вважають одним з кращих масел рослинного походження.
З блакитного кондитерського маку також робиться лак і оліфа, а з макухи роблять корм для птиці і худоби.
Цей різновид маку отримала таку назву, завдяки своєму кольору насіння, також кондитерський мак вважається одним з найцінніших і смачних сортів.
Якщо спробувати на смак свіже насіння, то можна відчути солодкувато-горіховий смак.
Якісний блакитний мак ні в якому разі не повинен мати запах затхлості, а смак його не повинен мати гіркоти, так як це буде вказувати на неякісність даного продукту.
Кондитерський блакитний мак є висококалорійної спецією, що складається приблизно на 50-60 відсотків з жиру, також у складі маку є цукор і білок, саме тому з макового насіння в промислових масштабах витягується макове масло, яке в подальшому використовується не тільки в фармацевтиці, але і в кулінарії, парфумерії, а також в миловарінні.
Вельми часто кондитерський мак застосовують в повсякденному житті кулінари для готування різних блюд.
Злегка обсмажені насіння посипають як для краси, так і для смаку на сухарі, хліб або бублики.
Попередньо замочені і проварені в сиропі або в молоці, перетерті насіння використовують для приготування начинок для не солодко і здобних пирогів.
Варто сказати, що з насіння блакитного маку, також робиться макове "молоко", яке вживається як напій в спекотне літо, також його можна використовувати як основу для соусів, млинців і каш.
Рецепт приготування молока дуже простий, потрібно 250 грам насіння кондитерського маку перемолоти і залити гарячою водою, приблизно 750 мл, далі все збивається в блендері і деякий час настоюється. Отримане так зване "молоко" необхідно акуратно процідити і пити в спеку, як охолоджуючий напій, а отриманий макуха можна використовувати для начинки. Компанія Піані займається оптовими поставками блакитного кондитерського маку (виробництво Чехія) по всій Україні, замовляйте мак у нас за доступними цінами.